Tekstschrijver

heldere taal

Heb jij ook zo’n hekel aan teksten waar niet doorheen te komen is? Geschreven door experts die je ALLES maar dan ook echt ALLES willen vertellen, maar waar je na drie zinnen afhaakt?

Ik ook! Ik hou van heldere taal. Van complexe onderwerpen eenvoudig uitleggen. Of beter nog: verbeelden met een video of animatie.

Online content, scripts, artikelen, verhalen...

Iris tekst en onderwijs schrijft educatieve content, journalistieke stukken en levensverhalen. Korte en lange teksten voor grote en kleine projecten. Voor online media of gewoon op papier. Duidelijk én genuanceerd.

Nanda weet uit een berg informatie de vertaalslag te maken naar de doelgroep. Zij schrijft in de taal van de doelgroep.

Testimonial Item

Jeroen Poels

hoofd Incompany trainingen stichting miMakkus.

Nanda heeft heldere en aansprekende schrijfstijl. Zij schrijft praktijkgericht en écht vanuit de rol van de beroepsbeoefenaar. Ze is communicatief sterk, creatief en betrouwbaar. Ik kan Nanda van harte aanbevelen!

Testimonial Item

Anneke Ormel

Eindredacteur Noordhoff

Nanda is een kei in het vertalen van complexe of abstracte zaken naar aansprekende leerinhouden.

Testimonial Item

Marcel Jansen

Nanda beheerst verschillende disciplines waar het schrijven betreft. Leestekst, voice-over tekst, teksten voor acteurs, toetsen, interactieve opdrachten etc. Een pracht pallet voor de realisatie van leermiddelen. Oog voor detail, accuratesse en nuance zijn woorden die het werk van Nanda kenmerken.

Testimonial Item

Robert van den Broek

Creatief directeur PantaMedia B.V.

Nanda weet haar teksten zo te schrijven dat ze passen bij de doelgroep waarvoor ze schrijft. Ze weet informatie op een compacte manier over te brengen zonder aan duidelijkheid en volledigheid in te boeten. Nanda complementeert haar teksten met leuke en afwisselende opdrachten die studenten uitdagen verder te kijken dan alleen de inhoud.

Testimonial Item

Jo-Anne Schaaf

Onderwijskundige en redacteur Uitgever Pearson

Video zelfredzaamheid

Wanneer ben je nog zelfredzaam? Hoe bepaal je of iemand ondersteuning nodig heeft? Je ziet een gesprek tussen een cliënt en hulpverlener. De video is onderdeel van de leermodule ‘Eigen regie’. Iris tekst en onderwijs ontwikkelde het didactisch ontwerp en schreef de educatieve content voor uitgever Pearson.

Animatie dementie

Animatie over het verloop van dementie. Deze animatie maakt deel uit van een leermodule over dementie voor studenten welzijn, niveau 3 & 4. Ook voor andere doelgroepen schrijft Iris tekst en onderwijs over dementie.

Video rol en houding hulpverlener

Ben je een typische redder? Hoe reageer je op een ‘claimende’ cliënt? Hoe stimuleer je zelfredzaamheid en eigen regie? Met video’s, animaties en interactieve opdrachten daagt Iris tekst en onderwijs studenten uit om na te denken over hun rol als hulpverlener. Didactisch ontwerp en educatieve content voor uitgever Pearson.

Leermodule delier

Leermodules zijn complete e-learnings met interactieve video’s, leesteksten, animaties, opdrachten en toetsvragen. Iris tekst en onderwijs ontwerpt didactische blauwdrukken en schrijft educatieve content, inclusief videoscripts, animaties en toetsen. Deze leermodule was in opdracht van het Consortium Beroepsonderwijs.

Journalistiek

Zoek jij iemand die een artikel of column schrijft? Mensen interviewt of een onderwerp helemaal uitpluist?

Dat doe ik graag voor je. Met veel plezier herschrijft Iris tekst en onderwijs ook wetenschappelijke teksten en ambtelijke stukken in ‘gewone mensen taal’ (B1 voor de kenners).

Levensverhalen

Wat wil jij bewaren voor het nageslacht? Welke familie-overlevering mag niet verloren gaan? Iris tekst en onderwijs schrijft jouw levensverhaal of dat van je naaste.

Ik schrijf ook verhalen over ontmoetingen met mensen met dementie. Over contact maken als taal niet zo veel meer zegt. Over rouw en afscheid nemen tijdens het leven. En over het plezier dat je samen nog kunt beleven door écht present te zijn.

Educatief

Zoek je een auteur voor het maken van educatieve content? Digitaal, of in drukwerk, of gemengd als ‘blended learning’? Dan hoef je niet verder te zoeken.

Iris tekst en onderwijs bedenkt en schrijft educatieve content voor online en offline media. Dat wil zeggen: voor e-learnings, videoscripts, animaties, websites, toetsen, docentenhandleidingen, werkboeken, studieboeken, enzovoorts.

Tekstschrijver nodig?

Bel of mail en vraag naar de mogelijkheden.